Ga naar de inhoud

Afsluiting Bossche Zomer

Bossche Zomernacht

De uitdaging

De Bossche Zomer heeft een plekje in de de harten van de Bosschenaren verovert. De stad bruist, ondernemers stampen initiatief na initiatief uit de grond en de mensen genieten er met volle teugen van. Dan komt het einde van de zomer en is het plotseling afgelopen. Een initiatief waar zo veel tijd en liefde in zit, verdient natuurlijk een klapper van een afsluiter. Daarnaast gaat het einde van de zomer gepaard met de opening van het retail seizoen. Daarom zochten we naar een initiatief waar retail, horeca en cultuur elkaar versterken.

De oplossing

Samen vieren, samen afsluiten. Op 2 september 2022 vindt tot na middernacht de afsluiting van De Bossche Zomer plaats. Bossche winkeliers openen hun deuren tot 23.00 uur en overal in de stad vind je op verschillende locaties en musea pop-up podia waar je gratis kunt kijken naar Bossche Parels: comedy, jazz, urban-art, kleinkunst, poëzie en meer. De Bossche Zomernacht is dé perfecte afsluiter van een geweldige zomer en de aftrap van het hoogseizoen voor de retail. 

https://youtu.be/IaWONIyDEA8

Resultaat

De Bossche Zomernacht sloten we af met een adembenemend spektakelstuk van theater Tol; met de voorstelling ‘Pedaleando hacia el ciel’ (Fietsend tot in de hemel). Op de markt verzamelden zich meer dan 1000 toeschouwers die samen de Bossche Zomer af sloten. Inmiddels stromen de initiatieven voor het vervolg al binnen. Wat dacht je van een modeshow van Bossche Boetieks of lange uitgebreide tafels om aan te dineren zoals in een Italiaans dorp. 

Volgend jaar gaat Den Bosch Partners zich samen met ondernemersvereniging Hartje nog meer inzetten voor betere samenwerking en nog meer lokale Bossche cultuur.

Meer hierover weten?