Ga naar de inhoud

Campagne

Waar Draken Wonen

De uitdaging

Na kerst breekt een stille periode aan in de binnenstad. Rustig aan werken we naar carnaval toe, maar er valt in deze koude maanden niet veel te beleven in de stad. We kruipen op de bank, achter de televisie. Kinderen zijn niet meer zo gemotiveerd om naar buiten te gaan.

De binnenstad heeft behoefte aan wat reuring. We willen families uit en om Den Bosch zien die de stad verkennen, zich laten verrassen, en blijven hangen voor een hapje eten en drinken.

Kortom: we willen families wat avontuur in de binnenstad geven. Een reden om tijdens deze rustige weken de stad bezoeken. 

De oplossing

Dit jaar is alles anders. Waar normaal de rust in de stad terugkeert na kerst, gebeuren er dit jaar allerlei vreemde dingen. Sacha de Rood, (fictief) medewerker van de gemeente Den Bosch, weet het zeker; er zijn Draken Actief in Den Bosch. 

Het event begint met een online videoserie, waarin hoofdrolspeler Sacha de Rood de kinderen meeneemt in haar onderzoek naar rare gebeurtenissen in de stad. Sacha komt al snel tot de conclusie dat het draken moeten zijn. Ze roept op kinderen te helpen.

Bekijk alle vlogs op zozo.nu
Een diepere betekenis: Draken van kinderen

De kinderen maken kennis met Sacha in haar vlogs en posters die opduiken in de hele stad. middels posters, drakensporen en online met vlogs van Sacha de Rood. Het verhaal wordt afgesloten met een spannende speurtocht van 18 januari t/m 21 januari in de binnenstad.

Den Bosch heeft dus draken. Draken van kinderen. Omdat ze zich niet gezien voelen of verdrietig zijn. Dan worden we allemaal weleens een drakerig en dat begrijpen we wel.

Sacha staat symbool voor ‘buitenbeentjes’ . Zij die vol verwondering naar de wereld kijken en met de meest fantastische inzichten komen en zo nieuw licht werpen op problemen waar niemand raad mee weet.

Het resultaat

Later meer.